Wie ben ik                      

Elinde Versteeg

Het was niet iets dat ik van plan was, om ijsbad-workshops te gaan geven. Ik ben getrouwd, moeder van 2 kinderen en verpleegkundige van beroep.

Zelf sport ik graag en ben altijd in beweging. De laatste 1,5 jaar was ik op zoek naar een gezondere leefstijl die mij meer energie geeft en mij zowel mentaal als lichamelijk sterker maakt. Mijn man is ook geïnteresseerd in gezondheidsrituelen en we lezen hier graag boeken over. Door te lezen maakte we kennis met ademhalingstechnieken, koud douchen en later koude baden. Dagelijks stappen mijn man en ik op zolder in een bad van 5 graden. Dit is ons ochtendritueel geworden. 

De eerste keer dat ik een ijs-bad stapte voelde ik mij daarna zo krachtig en levend op een manier die ik nog nooit eerder had ervaren. Het was een uitdaging ja, maar het was ook bevrijdend. Het verhoogde mijn energie en het gaf mij het gevoel dat ik veel sterker was dan ik voor mogelijk had gehouden.

Ik heb inmiddels mijn kennis verbreed en alles wat ik nu geleerd heb wil ik graag met anderen gaan delen.
Ik wil andere de kans geven om de kracht van de koudetherapie te ervaren, om te leren hoe ze hun eigen lichaam en geest kunnen versterken.
Het is niet altijd gemakkelijk, het vergt ook moed om elke dag weer in dat ijskoude water te stappen en de kou te omhelzen.
Maar het heeft mij heel veel goeds gebracht en ik vind het een eer om mijn passie met anderen te gaan delen en ik kijk uit naar de vele workshops die gaan komen.